Transformarea digitală este una dintre tendințele cele mai acceptate și definite astăzi. Este un punct comun pentru un număr tot mai mare de țări, companii și organizații. Tehnologia digitală redefinește productivitatea, conducând la o trecere de la cantitate la calitate, devenind treptat motorul cheie al dezvoltării socioeconomice.
Având aceste oportunități în fața noastră, Huawei va continua să investească în domenii precum conectivitatea, puterea de calcul, stocarea și cloud-ul. Ne propunem deci să oferim clienților noștri o infrastructură digitală care are cea mai simplă arhitectură dar de calitate foarte ridicată și care oferă cea mai bună experiență utilizatorilor finali.
În ceea ce privește conectivitatea, scenariile industriale din ce în ce mai diverse necesită ca, conexiunile să fie disponibile peste tot și cât mai rapide. Domeniile sunt foarte vaste și variază de la conexiuni între oameni la conexiuni între lucruri și obiecte, de la conexiuni rezidențiale la conexiuni industriale, de la cele pentru transport terestru până la cele subterane în tunelurile miniere. Vom continua să avansăm în dezvoltarea infrastructurii 5.5G, urmărind să construim rețele care pot suporta peste 100 de miliarde de conexiuni și să ofere o experiență de utilizator de 10 gigabiți.
În ceea ce privește puterea de calculul, în viitor, acesata va fi ușor accesibilă oricând și oriunde vom avea nevoie de ea, precum apa sau electricitatea. În acest scop, concentrându-ne pe diversele nevoi ale diferitelor scenarii, vom continua să facem îmbunătățiri atât în ceea ce privește puterea de calcul de uz general, cât și din domeniul Inteligenței Artificiale.
Nu în ultimul rând vom continua să investim în Huawei Cloud, realizând astfel fundația pentru tehnologiile de tip cloud și facilitatorul digitalizării industriale. Între timp, vom lua tehnologia, instrumentele și experiența pe care le-am acumulat de-a lungul propriului nostru proces de transformare digitală și le vom pune la dispoziție în Huawei Cloud. De asemenea, vom face treptat disponibile în cloud cele mai bune practici ale partenerilor noștri globali pentru a ajuta companiile să migreze și să folosească tehnologia cloud mai eficient.
Putem trage astfel următoarele concluzii:
Estimăm că până în anul 2030 numărul de conexiuni globale va depăși 200 de miliarde. Companiile și persoanele fizice vor beneficia de viteze de transfer a datelor de 10 gigabiți. Puterea de calcul de uz general va crește de 10 ori, iar puterea de calcul AI va crește cu un factor de 500.
Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu clienții și partenerii noștri din România pentru a promova transformarea digitală și pentru a conlucra împreună pentru un nou viitor digital.