Ziua Comunicațiilor 2019

Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Sorin_Grindeanu

Sorin GRINDEANU

Președinte ANCOM

Află mai mult

Sorin Grindeanu has been President of the National Authority for Management and Regulation of Communications in Romania since November 2017. Between January and June 2017, he served as Prime Minister of Romania. From 2012 to 2016, he was an MP and a member of IT&C Committee in the Chamber of Deputies. He served as Communications Minister from December 2014 to November 2015. Mr. Grindeanu also has a vast experience in local administration: he was President of the Timiș County Council from June 2016 to December 2017, and before that he served as a vice mayor of Timișoara City, a member of the Timișoara local council and Head of the Timiș County Youth and Sports Directorate. Sorin Grideanu is a graduate of the Timișoara West University, Mathematics Faculty, with a major in IT, and holds a Master’s Degree in Data Bases.

Moderatori

foto Mihai Constantin

Mihai CONSTANTIN

Director Executiv Asociația Operatorilor Mobili din România

Gabriel_Vasile

Gabriel VASILE

Jurnalist

Află mai mult

Cu peste 15 ani de experienta ca jurnalist, Gabriel Vasile este in mod curent consultant in comunicare si blogger. Se implica in proiecte de promovare a utilizarii tehnologiei in business şi a beneficiilor transformării digitale.

Invitati

AdrianMihaltianu

Adrian MIHALTIANU

Autor roman de literatură Science Fiction

Află mai mult

Finalist New Shape Prize 2018 cu proiecte de smart cities și autor de science fiction axat pe modul în care tehnologia ne va transforma viitorul imediat, Adrian Mihălțianu scrie despre tehnologie pentru PressOne.

toma-cimpeanu

Toma CIMPEANU

CEO Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI)

Află mai mult

Toma Cimpeanu a absolvit ca sef de promotie facultatea de matematica si facultatea de automatizari si calculatoare, are doctoratul si un master in sisteme de coordonare si control, precum si un MBA cu o universitate britanica. In ultimii 17 ani a ocupat pozitii de conducere in institutii publice si companii private – Secretar de Stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, Presedinte al Societatii Nationale de Radiocomunicatii, Membru al Board-ului TAROM si Informatica Feroviara, Director de dezvoltare al grupului SCOP Computers, eSign Romania si TotalSoft. De asemenea, a fost reprezentantul Romaniei si Membru al Board-ului ENISA, Presedinte al Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale si Vicepresedinte al Centrului National „Romania Digitala”. Si-a legat numele de strategia eRomania, sistemul national eLicitatie, proiectul Ro-Net, Ghiseul.ro si Punctul de Contact Unic al Romaniei. Toma Cimpeanu a activat in domeniul academic la Universitatea din Craiova si a condus operatiunile Institutului de Management si Dezvoltare Durabila, singura organizatie romaneasca care a coordonat la nivel global un grup de lucru al ONU. Din 2015, Toma Cimpeanu este CEO al Asociatiei Nationale pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

Speakeri

oaca

Nicolae OACA

Consultant telecom

GeorgeRusu

Gheorghe RUSU

Fondator si Presedinte

FAIR

Află mai mult

George Rusu, Fondator si Presedinte al Asociatiei pentru Inteligenta Artificiala si Robotica – FAIR, este un veteran al stiintei computerelor si tehnologiei informatice. A participat la realizarea primului computer realizat in Romania si a numeroase proiecte cu implicatii in toate ramurile din societatea romaneasca. De la cercetari operationale la conducerea proceselor tehnologice in marile proiecte din Romania. A fost initiatorul mai multor reglementari legislative pentru activitatile de programare a calculatoarelor si a introducerii infomaticii in cele mai diverse domenii. A activat in mai multe Institute de cercetare si proiectare, ICPIL, INCEF, IPA etc. A condus numeroase proiecte pentru implemenatarea automatizarii in numeroase tari din Orientul Mijlociu, China, Africa.

Este absolvent al Facultatatii de Matematica si Fizica, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Relatii internationale, Academia de Stiinte Economice, si un curs postuniversitar de Machine Learning la Universitatea Stanford, posesor a numeroase brevete de inventii si a publicat numeroase articole in domeniu, autor de carti de specialitate.

Orange_DayTwo_0264

Dorin ODIAȚIU

Partnerships and Wholesale

Director ORANGE

Află mai mult

Dorin Odiaţiu s-a alaturat echipei Orange România în 1997, ca International Roaming Coordinator. Începând din anul 2001 a ocupat postul de International Business & Interconnection Manager și a coordonat numeroase proiecte importante, printre care se numără parteneriatele de roaming ale Orange România, strategia de dezvoltare a relaţiilor cu carrieri internaţionali și prioritizarea acoperirii geografice a reţelei.

Anul 2007 îi aduce numirea în funcţia de Head of Wholesale, International and Regulatory Affairs, alăturându-se Comitetului Executiv al Orange România.

În perioada 2009 – 2012 Dorin a fost responsabil de dezvoltarea și implementarea strategiei de marketing a Orange România, în calitate de Marketing Director.

Ca Director Public Affairs, Partnerships and Wholesale, funcţie pe care o deţine începând cu anul 2012, reprezintă Orange România în relaţia cu autoritatea de reglementare și cu entităţile guvernamentale, de relatiile comerciale cu operatorii telecom (activităţi de wholesale) și a dezvoltării de parteneriate cu terţe părţi (API, big data, aplicaţii mobile etc.).

valentin-popoviciu

Valentin POPOVICIU

Vicepreşedinte

DIGI | RCS&RDS

Află mai mult

Valentin Popoviciu este membru executiv al Consiliului de Administrație al Digi Communications N.V., compania-mamă a operatorului de servicii de comunicații electronice RCS & RDS, unde deține, din 2015, funcția de Vicepreședinte al Consiliului de Administrație. Absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Tomis din Constanța, Valentin Popoviciu s-a alăturat companiei RCS & RDS, în 1998, ca Director al Sucursalei din Constanța a companiei și a deținut, până la numirea în Consiliul de Administrație, funcția de Business Development Manager (1999-2015).

vladan_pekovic

Vladan PEKOVIC

Executive Director of Technology and Information
TELEKOM

Află mai mult

Vladan Pekovic este un profesionist cu o carieră internaţională dezvoltată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 15 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe.

Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.
Vladan Pekovic este licenţiat în Inginerie Electrică, cu specializare în telecomunicaţii mobile şi tehnologia informaţiei, în cadrul Universităţii din Muntenegru.

Mostafa

Mostafa El Beltagy

Consumer Business Unit Director

VODAFONE

Află mai mult

Mostafa El Beltagy face parte din echipa executivă de management a Vodafone România și a preluat rolul de Consumer Business Unit Director al Vodafone România la 1 martie 2018. Acesta coordonează și răspunde de elaborarea strategiei de business a Vodafone adresată persoanelor fizice și conduce activitatea segmentului de business persoane fizice, acoperind toate acțiunile de marketing si vânzări.

Mostafa a ocupat înainte poziția de Head of Vodafone Group Marketing Global Projects, cu sediul la Londra, rol în care a contribuit la accelerarea performanței comerciale în cele mai mari nouă piețe europene în care este prezent Vodafone Group. El face parte din echipa Vodafone din 2009 și a deținut mai multe funcții de conducere în aria dedicată cartelelor preplătite, atât în zona de segment, cât și în cea de marketing, pentru Vodafone Egipt și Vodacom Africa de Sud.

florin-hanes

Florin HANES

Director de Vanzari

ERICSSON

Află mai mult

Cu peste 20 de ani de experienta internationala in IT&C in piete din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a revenit in Ericsson Romania in 2017 ca Director de Vanzari pentru clienti strategici. Este absolvent al EMBA ASEBUS si al sectiei de Telecomunicatii a UT Cluj.

codrut savulescu

Codruț SĂVULESCU

Executive Solution Manager

HUAWEI

Află mai mult

20 years telecom experience in fix and mobile industry.

Ovidiu Stanescu - zcom

Ovidiu STANESCU

Managing Director

ROMKATEL

Află mai mult

A fost numit Director General al Romkatel în 2015, în aceeași perioadă în care compania a adoptat un nou model de afaceri și o nouă paradigmă. Viziunea sa este de a folosi întregul potențial creativ și tehnic al profesioniștilor locali cu înaltă calificare pentru a genera idei inovatoare și servicii noi. Modelul de afaceri adoptat se bazează atât pe vasta sa experiența profesională cât și pe cea a echipei sale, cu deschidere spre IoT și noile tendințe tehnologice din toate industriile.

Ovidiu deține un MBA de la Wirtschaftsuniversität Viena, este un manager extrem de experimentat, cu o atenție deosebită pentru detalii și un adept entuziast al inovației. 

nicoleta-vatlavec

Nicoleta Vatlavec

Corporate Manager

GROUPAMA

Află mai mult

Nicoleta Vatlavec are peste 20 ani de experienta in managementul riscurilor, oferind consultanta pentru toate segmentele de clienti de business.

De 13 ani este Corporate Manager in Groupama Asigurari cu rolul de a dezvolta si implementa strategii de vanzare si de a coordona echipele de vanzari, pentru a aduce asigurarile – parte din strategia de management riscuri a companiilor din Romania.