Ziua Comunicațiilor 2020

dragos_preda

Dragos PREDA

Secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC)

Află mai mult

În prezent, Secretar de stat pentru comunicații electronice în cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și vicepreședinte PNL sector 1, cu o expertiza forjată în peste 12 ani de experiență în administrația publică centrală, Dragos C.-L. PREDA a participat și în calitate de coordonator la elaborarea a 5 strategii naționale și numeroase alte prevederi legislative. La nivel local, în state europene, precum și în cadrul grupurilor de experți de la nivelul Comisiei Europene, domeniile sale de preocupare au încadrat: dezvoltarea internațională, reforma administrației publice, politicile de securitate și apărare, comunicare, dezvoltarea Orașelor și comunităților inteligente etc.

Pasionat de strategie și studii prospective, Dragoș Preda face parte încă din 2011 din nodul Romania al Proiectului Millenium inițiat de către Smithsonian Institution, The Futures Group International și United Nations University (UNU), participând la fundamentarea a numeroase studii naționale și internaționale privind Viitorul Tehnologiei, Viitorul Pieței Muncii sau Viitorul Educației, cât și din consiliul de consilieri (board of advisors) al Executive Blockchain Laboratory, inițiat de către ICI București etc.

A fost, de asemenea, implicat în lansarea unor tech start-up-uri.

Dragoș Preda a absolvit École Nationale d’Administration (ENA), ca bursier al Guvernului Republicii franceze, cât și două programe de masterat ale Paris 1 Panthèon-Sorbonne, Universitate în cadrul căreia a absolvit și programul de licență.

Sorin_Grindeanu

Sorin GRINDEANU

Presedinte, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM)

Află mai mult

Sorin Grindeanu has been President of the National Authority for Management and Regulation of Communications in Romania since November 2017. Between January and June 2017, he served as Prime Minister of Romania. From 2012 to 2016, he was an MP and a member of IT&C Committee in the Chamber of Deputies. He served as Communications Minister from December 2014 to November 2015. Mr. Grindeanu also has a vast experience in local administration: he was President of the Timiș County Council from June 2016 to December 2017, and before that he served as a vice mayor of Timișoara City, a member of the Timișoara local council and Head of the Timiș County Youth and Sports Directorate. Sorin Grideanu is a graduate of the Timișoara West University, Mathematics Faculty, with a major in IT, and holds a Master’s Degree in Data Bases.

sabin_sarmas

Sabin SARMAS

Presedinte, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR)

Află mai mult

Sabin Sărmaș (n. 1985, Năsăud) a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Ulterior, începând cu noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități. De asemenea, în anul 2009, a urmat un stagiu de cercetare în cadrul programului Erasmus la Vrije Universiteit din Bruxelles, Belgia. Începând cu anul 2012, Sabin Sărmaș a fost implicat într-o serie de proiecte de digitalizare din diverse industrii precum HoReCa, mass-media, turism, tineret și cultură. Anul 2016 a fost cel în care și-a fondat propria companie de servicii de software development, Cicada Technologies, devenind astfel cunoscut în domeniul său de activitate. Printre proiectele în care a fost implicat se numără cele din domenii precum IoT (the internet of things), financiar, automotive, telecomunicații, aeronautic. Sabin Sărmaș a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, perioadă în care s-a implicat activ în soluționarea problemelor comunității, reprezentând un sprijin pentru tinerii din municipiu și devenind un politician valoros la nivel local.

marian_murgulet

Marian MURGULET

Secretar de stat Tehnologia Informației – Chief Information Officer la Guvernul României

Află mai mult

Marian Murguleț is a Government Technology Executive with extensive experience in managing both business structures and complex IT projects in international driven environments. He was appointed in July 2019 as Chief Information Officer of the Government, with the objective to provide strategic and tactical leadership in harnessing technologies to deliver value-added services in the public sector. He is responsible for leading, driving and executing the overall Romania’s digitalisation plan in partnership with central agencies’ senior management, in order to understand their issues, help promote / influence directions and facilitate synergies.

For the last 10 years he worked for well-known Technology companies with keen interest in developing expansive business strategies abroad (SIVECO Romania, S&T Romania, UNI-RECYCLING, Soft e-Motion). Prior to technology focus, he was a former diplomat within the Romanian Government, with responsibilities in developing, implementing and coordinating international policies and programs and also providing advice in foreign affairs related issues.

He holds a BA in Business, an MA in International Currencies and Fiscal Mechanisms and an MA in Human Resources Management (Academy of Economic Studies in Bucharest) and also an MA in Communication and Public Relations (University of Bucharest).

He is a Certified Information Systems Auditor (CISA) and also an expert in Project Management, Public Procurement and Training.

dan-cimpean

Dan Cimpean

Director General al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO)

Află mai mult

Dan Cîmpean are o experiență de peste 20 de ani în domeniul securității cibernetice, în special în ceea ce privește consultanța acordată autorităților informatice competente, structurilor de tip CSIRT/CERT naționale sau guvernamentale, precum și actori din sectorul privat. A fost implicat activ în sprijinirea inițiativelor majore europene de politică cibernetică, în furnizarea de sprijin direct în procesul de conștientizare din domeniul cybersecurity, consolidarea capacităților, cooperarea internațională, schimbul de informații și gestionarea incidentelor informatice majore.

Totodată, Dan are o experiență extinsă în calitate de speaker și coordonator al training-urilor, workshop-urilor și al exercițiilor dedicate factorilor de decizie din domeniul securității cibernetice, echipelor operaționale și experții tehnici. Începând cu luna mai a acestui an, Dan este director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

toma-cimpeanu

Toma CIMPEANU

Director General, Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI)

Află mai mult

Toma Cimpeanu a absolvit ca sef de promotie facultatea de matematica si facultatea de automatizari si calculatoare, are doctoratul si un master in sisteme de coordonare si control, precum si un MBA cu o universitate britanica. In ultimii 17 ani a ocupat pozitii de conducere in institutii publice si companii private – Secretar de Stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, Presedinte al Societatii Nationale de Radiocomunicatii, Membru al Board-ului TAROM si Informatica Feroviara, Director de dezvoltare al grupului SCOP Computers, eSign Romania si TotalSoft. De asemenea, a fost reprezentantul Romaniei si Membru al Board-ului ENISA, Presedinte al Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale si Vicepresedinte al Centrului National „Romania Digitala”. Si-a legat numele de strategia eRomania, sistemul national eLicitatie, proiectul Ro-Net, Ghiseul.ro si Punctul de Contact Unic al Romaniei. Toma Cimpeanu a activat in domeniul academic la Universitatea din Craiova si a condus operatiunile Institutului de Management si Dezvoltare Durabila, singura organizatie romaneasca care a coordonat la nivel global un grup de lucru al ONU. Din 2015, Toma Cimpeanu este CEO al Asociatiei Nationale pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

Moderator

Gabriel_Vasile

Gabriel VASILE

Jurnalist

Află mai mult

Cu peste 15 ani de experienta ca jurnalist, Gabriel Vasile este in mod curent consultant in comunicare si blogger. Se implica in proiecte de promovare a utilizarii tehnologiei in business şi a beneficiilor transformării digitale.

Speakeri

avatar1

Reprezentant Telekom

In curand

dragos-rebegea

Dragos Mircea Rebegea

Country Manager Romania and Head of Sales Romania and Moldova, Ericsson

Află mai mult

Twenty years experience in Telecom Industry, extensive education and business skils in technology, relationship sales, leadership and general management, having a proven track record of achievements, able to work in multinational company and challenging international environments.

Specialties: Telecom Business, General management, Customer management, Relationship sales, Business Development, Top Management Executive relationship, Telecommunication Industry Analytics, Mobile Communications (2G/3G/4G), Managed Services and Outsourcing.

avatar1

Reprezentant Orange

In curand

irina_iancu

Irina Iancu

Director Tehnic Asigurari Persoane, Groupama Asigurari

Află mai mult

Irina are peste 20 de ani experiență în domeniul asigurărilor de viață și ocupă în prezent rolul de Director Tehnic Asigurări de Persoane (viață, sănătate și călătorii) în cadrul companiei Groupama Asigurări.

Absolventă a unui MBA în Business Operations și a Academiei de Studii Economice din București, Irina a coordonat pe parcusul carierei profesionale, atât departamentul de daune asigurări de viață, cât și divizia de servicii clienți, acumulând o experiență relevantă în domeniul asigurărilor de persoane.