Ziua Comunicațiilor 2020

balici-liliana

Liliana BALICI

Director General ITS Events Management. ORGANIZATOR

Află mai mult

Liliana Balici este Director General al ITS Events Management SRL. Cu o experienta de mai bine de 20 ani in industria organizarii de evenimente, impreuna cu echipa sa tanara, dinamica si creativa, detine cunostiintele necesare planificarii, implementarii si organizarii evenimentelor de succes: expo-conferinte, evenimente corporate, targuri, expozitii si nu numai.

Specializata in organizarea evenimentelor B2B, consultanta, managementul campaniilor de comunicare, servicii tehnice si logistice, Lilianei i se datoreaza organizarea cu succes a ultimelor 6 editii Ziua Comunicatiilor, cel mai important eveniment TELECOM al industriei, preluat de la domnul Eugen Preotu si implementat cu multa daruire si pasiune, devenind evenimentul sau de suflet.

Din nefericire, editia de anul acesta este prima dupa trecerea in nefiinta (15 septembrie 2019) a omului ce si-a legat destinul de industria comunicatiilor din Romania. Iubit şi apreciat de profesioniştii din industrie, Eugen Preotu a marcat destine de oameni şi companii, oferind întotdeauna o mână de ajutor.

tudor-musat

Tudor MUȘAT

Jurnalist radio si televiziune. MODERATOR

Află mai mult

Tudor Mușat este jurnalist cu experiență de peste 20 de ani în radio și televiziune. În prezent este realizator de emisiuni la B1 TV și Europa FM. A moderat talk-show-uri la Digi24 și Realitatea TV, la posturi de radio ca Realitatea FM și Radio Total și a lucrat ca redactor la Secția Română a BBC World Service. Este un bun cunoscător al mediului politic și al celui de afaceri, iar la interviurile și dezbaterile pe care le realizează participă majoritatea decidenților din aceste zone. Moderează frecvent conferințe și dezbateri publice.

Gabriel_Vasile

Gabriel VASILE

Jurnalist ITC. MODERATOR

Află mai mult

Cu peste 15 ani de experienta ca jurnalist, Gabriel Vasile este in mod curent consultant in comunicare si blogger. Se implica in proiecte de promovare a utilizarii tehnologiei in business şi a beneficiilor transformării digitale.

dragos_preda

Dragos PREDA

Secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC)

Află mai mult

În prezent, Secretar de stat pentru comunicații electronice în cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și vicepreședinte PNL sector 1, cu o expertiza forjată în peste 12 ani de experiență în administrația publică centrală, Dragos C.-L. PREDA a participat și în calitate de coordonator la elaborarea a 5 strategii naționale și numeroase alte prevederi legislative. La nivel local, în state europene, precum și în cadrul grupurilor de experți de la nivelul Comisiei Europene, domeniile sale de preocupare au încadrat: dezvoltarea internațională, reforma administrației publice, politicile de securitate și apărare, comunicare, dezvoltarea Orașelor și comunităților inteligente etc.

Pasionat de strategie și studii prospective, Dragoș Preda face parte încă din 2011 din nodul Romania al Proiectului Millenium inițiat de către Smithsonian Institution, The Futures Group International și United Nations University (UNU), participând la fundamentarea a numeroase studii naționale și internaționale privind Viitorul Tehnologiei, Viitorul Pieței Muncii sau Viitorul Educației, cât și din consiliul de consilieri (board of advisors) al Executive Blockchain Laboratory, inițiat de către ICI București etc.

A fost, de asemenea, implicat în lansarea unor tech start-up-uri.

Dragoș Preda a absolvit École Nationale d’Administration (ENA), ca bursier al Guvernului Republicii franceze, cât și două programe de masterat ale Paris 1 Panthèon-Sorbonne, Universitate în cadrul căreia a absolvit și programul de licență.

Eduard_Lovin

Eduard Lucian LOVIN

Vicepresedinte, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM)

Află mai mult

Eduard Lucian Lovin este vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din 2017.

Eduard Lucian Lovin este absolvent al Facultăţii de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica București și are o experienţă de aproape 20 de ani în sectorul comunicaţiilor electronice din România. Anterior a lucrat în Agenția pentru Serviciile Societății Informaționale (ASSI), ocupând funcția de director, în cadrul Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În perioada 2009 – 2017 a fost director executiv al Direcției Executive Reglementare ANCOM.

sabin_sarmas

Sabin SARMAS

Presedinte, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR)

Află mai mult

Sabin Sărmaș (n. 1985, Năsăud) a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Ulterior, începând cu noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități. De asemenea, în anul 2009, a urmat un stagiu de cercetare în cadrul programului Erasmus la Vrije Universiteit din Bruxelles, Belgia. Începând cu anul 2012, Sabin Sărmaș a fost implicat într-o serie de proiecte de digitalizare din diverse industrii precum HoReCa, mass-media, turism, tineret și cultură. Anul 2016 a fost cel în care și-a fondat propria companie de servicii de software development, Cicada Technologies, devenind astfel cunoscut în domeniul său de activitate. Printre proiectele în care a fost implicat se numără cele din domenii precum IoT (the internet of things), financiar, automotive, telecomunicații, aeronautic. Sabin Sărmaș a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, perioadă în care s-a implicat activ în soluționarea problemelor comunității, reprezentând un sprijin pentru tinerii din municipiu și devenind un politician valoros la nivel local.

marian_murgulet

Marian MURGULET

Secretar de stat Tehnologia Informației – Chief Information Officer la Guvernul României

Află mai mult

Marian Murguleț is a Government Technology Executive with extensive experience in managing both business structures and complex IT projects in international driven environments. He was appointed in July 2019 as Chief Information Officer of the Government, with the objective to provide strategic and tactical leadership in harnessing technologies to deliver value-added services in the public sector. He is responsible for leading, driving and executing the overall Romania’s digitalisation plan in partnership with central agencies’ senior management, in order to understand their issues, help promote / influence directions and facilitate synergies.

For the last 10 years he worked for well-known Technology companies with keen interest in developing expansive business strategies abroad (SIVECO Romania, S&T Romania, UNI-RECYCLING, Soft e-Motion). Prior to technology focus, he was a former diplomat within the Romanian Government, with responsibilities in developing, implementing and coordinating international policies and programs and also providing advice in foreign affairs related issues.

He holds a BA in Business, an MA in International Currencies and Fiscal Mechanisms and an MA in Human Resources Management (Academy of Economic Studies in Bucharest) and also an MA in Communication and Public Relations (University of Bucharest).

He is a Certified Information Systems Auditor (CISA) and also an expert in Project Management, Public Procurement and Training.

dan-cimpean

Dan CIMPEAN

Director General al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO)

Află mai mult

Dan Cîmpean are o experiență de peste 20 de ani în domeniul securității cibernetice, în special în ceea ce privește consultanța acordată autorităților informatice competente, structurilor de tip CSIRT/CERT naționale sau guvernamentale, precum și actori din sectorul privat. A fost implicat activ în sprijinirea inițiativelor majore europene de politică cibernetică, în furnizarea de sprijin direct în procesul de conștientizare din domeniul cybersecurity, consolidarea capacităților, cooperarea internațională, schimbul de informații și gestionarea incidentelor informatice majore.

Totodată, Dan are o experiență extinsă în calitate de speaker și coordonator al training-urilor, workshop-urilor și al exercițiilor dedicate factorilor de decizie din domeniul securității cibernetice, echipelor operaționale și experții tehnici. Începând cu luna mai a acestui an, Dan este director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

toma-cimpeanu

Toma CIMPEANU

Director General, Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI)

Află mai mult

Toma Cimpeanu a absolvit ca sef de promotie facultatea de matematica si facultatea de automatizari si calculatoare, are doctoratul si un master in sisteme de coordonare si control, precum si un MBA cu o universitate britanica. In ultimii 17 ani a ocupat pozitii de conducere in institutii publice si companii private – Secretar de Stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, Presedinte al Societatii Nationale de Radiocomunicatii, Membru al Board-ului TAROM si Informatica Feroviara, Director de dezvoltare al grupului SCOP Computers, eSign Romania si TotalSoft. De asemenea, a fost reprezentantul Romaniei si Membru al Board-ului ENISA, Presedinte al Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale si Vicepresedinte al Centrului National „Romania Digitala”. Si-a legat numele de strategia eRomania, sistemul national eLicitatie, proiectul Ro-Net, Ghiseul.ro si Punctul de Contact Unic al Romaniei. Toma Cimpeanu a activat in domeniul academic la Universitatea din Craiova si a condus operatiunile Institutului de Management si Dezvoltare Durabila, singura organizatie romaneasca care a coordonat la nivel global un grup de lucru al ONU. Din 2015, Toma Cimpeanu este CEO al Asociatiei Nationale pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

dragos-rebegea

Dragos Mircea REBEGEA

Country Manager Romania and Head of Sales Romania and Moldova, ERICSSON

Află mai mult

Dragoş Mircea Rebegea este Country Manager România și Head of Sales România și Moldova al Ericsson, începând cu 1 noiembrie 2017.

Are o experienţă de peste 24 de ani în industria telecom, dintre care 20 în cadrul Ericsson. A ocupat numeroase funcţii de conducere în regiunea Europei de Sud-Est în vânzări tehnice şi general management, inclusiv poziţia de country manager al Ericsson Albania între 2012-2015 și Key Account Manager pentru cei mai importanți clienți ai Ericsson din România și Moldova. În acest moment Ericsson are în România un număr de aproape 4000 de angajați, în două hub-uri principale de business. București (ce include și centrul global de operare și mentenanță) și Timișoara cu facilitățile de producție a unor componente importante din portofoliul de produse Ericsson.

Dragoş Mircea Rebegea deţine o diplomă de master în Inginerie Electrică de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, este absolvent al programului de Executive MBA al ASEBUSS, Kenessaw State University, Atlanta și a unui program executiv la London Business School.

Valentin-Popoviciu

Valentin POPOVICIU

Vicepresedinte DIGI | RCS&RDS

Află mai mult

Valentin Popoviciu este membru executiv al Consiliului de Administrație al Digi Communications N.V., compania-mamă a operatorului de servicii de comunicații electronice RCS & RDS, unde deține, din 2015, funcția de Vicepreședinte al Consiliului de Administrație. Absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Tomis din Constanța, Valentin Popoviciu s-a alăturat companiei RCS & RDS, în 1998, ca Director al sucursalei din Constanța a companiei și a deținut, până la numirea în Consiliul de Administrație, funcția de Business Development Manager (1999-2015).

monocolor(c) 2014

Dorin ODIATIU

Director Public Affairs, Partnerships & Wholesale, ORANGE

Află mai mult

Dorin Odiaţiu este Director Public Affairs, Partnerships and Wholesale și reprezintă Orange România în relaţia cu autoritatea de reglementare și cu entităţile guvernamentale, de relatiile comerciale cu operatorii telecom (activităţi de wholesale) și a dezvoltării de parteneriate cu terţe părţi (API, big data, aplicaţii mobile etc.).

Dorin s-a alăturat echipei Orange România în 1997, ca International Roaming Coordinator. Începând din anul 2001 a ocupat postul de International Business & Interconnection Manager și a coordonat numeroase proiecte importante, printre care se numără parteneriatele de roaming ale Orange România, strategia de dezvoltare a relaţiilor cu carrieri internaţionali și prioritizarea acoperirii geografice a reţelei.

Din anul 2007 este Head of Wholesale, International and Regulatory Affairs, alăturându-se Comitetului Executiv al Orange România. În perioada 2009 – 2012 Dorin a fost responsabil de dezvoltarea și implementarea strategiei de marketing a Orange România, în calitate de Marketing Director.

Florina-Tanase

Florina TANASE

Legal and Corporate Affairs Director Romania, TELEKOM

Află mai mult

Florina Tănase ocupă funcția de Director Juridic şi Relaţii Corporative ale Telekom Romania și are o experienţă de 16 ani în poziţii de management executiv în domeniile juridic, guvernanta corporativa, reglementare, conformitate, securitate, CSR si comunicare, în industrii puternic reglementate, precum telecom şi farma. Cu un istoric de performanţe profesionale remarcabile, Florina Tănase este licenţiată a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept, deţine un Master în dreptul Uniunii Europene, precum şi un Master în Cultura Concurenţei în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. De asemenea, a urmat un stagiu de pregătire la London Business School și are un EMBA Tiffin University și Universitatea din București. Deține diplome internaţionale de practică în fuziuni și achiziții și în Business Organisations, obținute de la International Bar Association and College of Law of England and Wales și urmeaza International Directors Programme la INSEAD.

catalin-buliga

Cătălin BULIGA

Director de tehnologie, VODAFONE

Află mai mult

Cătălin Buliga are o bogată experienţă în telecom şi a revenit în Vodafone România în anul 2015. Din 2016, acesta este directorul de tehnologie al companiei. În cadrul Vodafone, a ocupat poziţii de conducere în zona de tehnologie timp de 10 ani, până în 2008. Ulterior, a deţinut funcţii de conducere în cadrul UPC timp de şapte ani, incluzând rolul de CTO al UPC România şi UPC Ungaria. Cătălin Buliga a absolvit Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, în 1995. Anul acesta, Cătălin Buliga a fost desemnat unul dintre cei mai importanți oameni din industria de telecomunicații la nivel european de către o prestigioasă publicație din Marea Britanie.

https://ziuacomunicatiilor.ro/wp-content/uploads/ChristianToche.jpg

Christian TOCHE

Vice Chairman ETSI. HUAWEI Technologies France

irina_iancu

Irina IANCU

Director Tehnic Asigurari Persoane, GROUPAMA Asigurari

Află mai mult

Irina are peste 20 de ani experiență în domeniul asigurărilor de viață și ocupă în prezent rolul de Director Tehnic Asigurări de Persoane (viață, sănătate și călătorii) în cadrul companiei Groupama Asigurări.

Absolventă a unui MBA în Business Operations și a Academiei de Studii Economice din București, Irina a coordonat pe parcusul carierei profesionale, atât departamentul de daune asigurări de viață, cât și divizia de servicii clienți, acumulând o experiență relevantă în domeniul asigurărilor de persoane.

Ovidiu-Seceleanu

Ovidiu SECELEANU

Head of B2B IM Division, SAMSUNG România

Află mai mult

With over 20 years experience in the field of IT solutions for infrastructure and security, Ovidiu Seceleanu manages the B2B solutions team of the Samsung Romania IM division. The mission is to promote Samsung mobility solutions for companies, to develop the partners ecosystem and to make Samsung Knox the market leader in the field of mobile device management solutions.

adrian-floarea

Adrian FLOAREA

CEO certSIGN

Cristian-Gava

Cristian GAVA

Coordonator Comunicare Strategica ANSSI