Ziua Comunicațiilor 2023

Tehnologia 5G – Investiție în viitorul României

balici-liliana

Liliana BALICI

Director General ITS Events Management. ORGANIZATOR

Află mai mult

Liliana Balici este Director General al ITS Events Management SRL. Cu o experienta de mai bine de 20 ani in industria organizarii de evenimente, impreuna cu echipa sa tanara, dinamica si creativa, detine cunostiintele necesare planificarii, implementarii si organizarii evenimentelor de succes: expo-conferinte, evenimente corporate, targuri, expozitii si nu numai.

Specializata in organizarea evenimentelor B2B, consultanta, managementul campaniilor de comunicare, servicii tehnice si logistice, Lilianei i se datoreaza organizarea cu succes a ultimelor 6 editii Ziua Comunicatiilor, cel mai important eveniment TELECOM al industriei, preluat de la domnul Eugen Preotu si implementat cu multa daruire si pasiune, devenind evenimentul sau de suflet.

Din nefericire, editia de anul acesta este prima dupa trecerea in nefiinta (15 septembrie 2019) a omului ce si-a legat destinul de industria comunicatiilor din Romania. Iubit şi apreciat de profesioniştii din industrie, Eugen Preotu a marcat destine de oameni şi companii, oferind întotdeauna o mână de ajutor.

Tudor MUȘAT

Jurnalist de radio și televiziune. MODERATOR

Află mai mult

Tudor MUȘAT este jurnalist cu experiență de peste 20 de ani în radio și televiziune. În prezent este realizator de emisiuni la B1 TV și Europa FM. A moderat talk-show-uri la Digi24 și Realitatea TV, la posturi de radio ca Realitatea FM și Radio Total și a lucrat ca redactor la Secția Română a BBC World Service. Este un bun cunoscător al mediului politic și al celui de afaceri, iar la interviurile și dezbaterile pe care le realizează participă majoritatea decidenților din aceste zone. Moderează frecvent conferințe și dezbateri publice.

Sebastian BURDUJA

Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

Află mai mult

Dr. Sebastian Burduja este Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. În decembrie 2020, a fost ales deputat în Parlamentul României iar în prezent este de asemenea Președinte al Filialei Sector 1 a Partidului Național Liberal. Înainte de a-și începe cariera politică, dr. Sebastian Burduja a fondat Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), care a devenit sub conducerea sa cea mai mare rețea românească de tip non-profit din lume. De asemenea, dr. Sebastian a fost co-fondator al Fundației CAESAR, un centru de idei care conectează 500 de experți de vârf în politici publice din întreaga lume. Anterior, a lucrat ca specialist în dezvoltare regională pentru Banca Mondială în Washington, D.C., concentrându-se pe Europa și Asia Centrală. Dr. Burduja a lucrat, de asemenea, pentru Dalberg Global Development Advisors, United Nations Economic Commission for Europe, McKinsey & Co. și National Endowment for Democracy. A absolvit Universitatea Stanford ca membru al Societății Phi Beta Kappa⁠ cu specializarea principală în Politică și sub-specializări în Economie și Sociologie. Din 2008 până în 2011, și-a continuat studiile la Universitatea Harvard, fiind bursier David Rubenstein⁠ și absolvind două programe de masterat: MBA la Harvard Business School și MPP de la Harvard Kennedy School of Government. În 2009 și 2010 a primit onoruri pentru rezultate academice remarcabile, inclusiv premiile „First Year Honors” și „Second Year Honors” acordate celor mai buni studenți de la Harvard Business School. Domnul Burduja este doctor în Economie și Afaceri Internaționale de la Academia Română de Studii Economice, cu calificativul „Summa Cum Laude”.

poza marius posa

Marius-Viorel POŞA

Subsecretar de stat, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (MCID)

Află mai mult

Vlad STOICA

Presedinte, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM)

Află mai mult

Vlad Stoica ocupa functia de presedinte al ANCOM începând cu data de 13 octombrie 2020 pentru perioada ramasa a mandatului de șase ani început în data de 11 mai 2017. Vlad Stoica este licențiat în drept și este membru suspendat al Baroului București.
În perioada 2004-2009, a ocupat mai multe funcții de consiliere în cadrul Guvernului României, iar între 2013-2015 a fost Șeful Cancelariei Primului – Ministru.
De asemenea, a făcut studii postuniversitare în management politic.

Telecomunicaţiile, vector de transformare digitala

Valentin-Popoviciu

Valentin POPOVICIU

Vicepresedinte, DIGI | RCS&RDS

Află mai mult

Valentin Popoviciu este membru executiv al Consiliului de Administrație al Digi Communications N.V., compania-mamă a operatorului de servicii de telecomunicații RCS & RDS, unde deține, din 2015, funcția de Vicepreședinte al Consiliului de Administrație. Absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Tomis din Constanța, Valentin Popoviciu s-a alăturat companiei RCS & RDS, în 1998, ca Director al sucursalei din Constanța și a deținut, până la numirea în Consiliul de Administrație, funcția de Business Development Manager (1999-2015).

poza stefania petre

Ştefania PETRE

Director Regulatory&Security, TELEKOM Mobile Romania

Află mai mult

Stefania este de profesie jurist si e parte a echipei Telekom de 15 ani, din 2009 indeplinind roluri de conducere a unor echipe in cadrul companiei. Incepand cu 1 octombrie 2021 coordoneaza Departamentul Reglementari si Securitate in calitate de Manager.

Stefania este responsabila de gestionarea tuturor activitatilor privind indeplinirea obligatiilor companiei care deriva din cadrul de reglementare, precum si a activitatilor privind securitatea fizica, securitatea retelei, securitatea informatiei si continuitatea afacerii.

imagine dorin odiatiu

Dorin ODIAȚIU

Director Public Affairs, Partnerships & Wholesale, ORANGE

Află mai mult

Dorin Odiaţiu este Public Affairs, Partnerships and Wholesale Director și reprezintă Orange România în relația cu autoritatea de reglementare și cu entitățile guvernamentale, de relațiile comerciale cu operatorii telecom (activități de wholesale) și a dezvoltării de parteneriate cu terțe părți (API, big data, aplicații mobile etc.).
Dorin s-a alăturat echipei Orange România în 1997, ca International Roaming Coordinator. Începând din anul 2001 a ocupat postul de International Business & Interconnection Manager și a coordonat numeroase proiecte importante, printre care se numără parteneriatele de roaming ale Orange România, strategia de dezvoltare a relațiilor cu carrieri internaționali și prioritizarea acoperirii geografice a rețelei.
Anul 2007 îi aduce numirea în funcţia de Head of Wholesale, International and Regulatory Affairs, alăturându-se Comitetului Executiv al Orange România. De la 1 februarie 2009, Dorin este Marketing Director la Orange România , iar de la 1 mai 2012 este Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director.

imagine alexandra olaru

Alexandra OLARU

Director Legal & External Affairs, VODAFONE

Află mai mult

Alexandra Olaru este Director Legal & External Affairs la Vodafone România și membru al echipei executive. Din această poziție, Alexandra Olaru coordonează departamentul care reuneste ariile juridic, protectia datelor, conformitate, reglementare, public affairs, comunicare corporate si corporate security din cadrul Vodafone Romania.
Anterior Vodafone, Alexandra Olaru a lucrat timp de 5 ani la Philip Morris Romania, ca External Affairs Director si membru al echipei executive.
Alexandra Olaru are o experienta de peste 25 de ani in coordonarea activitatilor de public affairs, resurse umane si comunicare, dobandita ca membru al echipelor executive in companii internationale, precum McDonald’s Romania, Unilever South Central Europe si Nestlé Romania, acoperind, astfel, industrii diverse, precum si ca presedinte al International Advertising Association (IAA). Printre proiectele coordonate de Alexandra Olaru se numara integrarea operationala a centrelor de productie pentru Nestlé si Unilever, crearea Fundatiei Unilever si a Institutului Qreator, participarea la transpunerea in legislatia nationala a directivelor europene din diverse arii de activitate, initiative de sustinere a mediului cultural si activitati in domeniul educatiei, ca membru fondator al Scolii IAA.

Cătălin TĂNASE

Managing Director, Vantage Towers România

Află mai mult

Cătălin TĂNASE este Managing Director al Vantage Towers România, companie aflată printre cei mai importanţi jucători din industria de infrastuctură de telecomunicaţii din Europa, deţinătoare a peste 83.000 de astfel de site-uri în 10 pieţe. Cătălin a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnice din Bucuresti şi lucrează în industria telecom de peste 20 ani. In această perioadă a contribuit activ la dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor de telecomunicaţii 3G şi 4G în Romania, alături de echipa Vodafone, companie în cadrul careia a activat pană în anul 2020.

Alexandru RUSU

Conf. dr. ing., Universitatea POLITEHNICA din București

Află mai mult

Dl. Alexandru RUSU a obținut diploma de doctor în inginerie la Universitatea „Politehnica” din București în 2013 cu teza intitulată ”Procesarea digitală a semnalului în sisteme GNSS”, coordonată în cotutelă cu Universitatea Tehnică din Tampere, Finlanda. A efectuat stagii de cercetare și în Grupul de Procesare a Semnalului pentru Comunicații și Navigație din cadrul Universitatii Autonome din Barcelona, Spania. Din 2022, ocupă postul de Conferențiar la Dep. de Telecom. din UPB, cu expertiză în: Comunicații radio digitale, Sisteme în chip pentru comunicații, Măsurări în telecomunicații. Dr. Rusu a participat în calitate de manager sau expert în mai multe contract de cercetare finanțate de Agenția Spațială Europeană: dezvoltarea primului radar spațial românesc (Cheia Retrofit), dezvoltarea unui receptor Galileo definit prin software (GaVPro), studiu privind comunicațiile guvernamentale prin satelit în România (RoGovSatCom).

Răzvan CRĂCIUNESCU

Conf. dr. ing., Universitatea POLITEHNICA din București

Află mai mult

Razvan Craciunescu este doctor al Universitatii Politehnica din Bucuresti si conferentiar in aceeasi universitate in domenii precum comunicatiile mobile, 5G/6G, internet of Things. In prezent este coordonatorul primului laborator de cercetare in 5G din Romania . Are o experinta de 10 ani in inovare si cercetare atat în mediul academic din Romania, Danemarca, USA dar si o bogata experienta in industrie.

Keynote speakeri

Dragoș Mircea REBEGEA

Country Manager România și Head of Sales România & Moldova, Ericsson

Află mai mult

Dragoş Mircea Rebegea este Country Manager România și Head of Sales România și Moldova al Ericsson, începând cu 1 noiembrie 2017.

Are o experienţă de peste 25 de ani în industria telecom, dintre care 23 în cadrul Ericsson. A ocupat numeroase funcţii de conducere în regiunea Europei de Sud-Est în vânzări tehnice şi general management, inclusiv poziţia de country manager al Ericsson Albania în 2012 si Key Account Manager pentru cei mai importanți clienți ai Ericsson din Romania și Moldova.

În acest moment, Ericsson are în Romania un numar de aproape 4.000 de angajați, în doua hub-uri principale de business: București (ce include și centrul global de operare și mentenanță) și Timișoara cu facilitățile de producție a unor componente importante din portofoliul de produse Ericsson.

Dragoş Mircea Rebegea deţine o diplomă de master în Inginerie Electrică de la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, este absolvent al programului de Executive MBA al ASEBUSS, Kenessaw State University, Atlanta și al unui program executiv la London Business School.

Jakub BORKOWSKI

Director of European business development, HUAWEI CEE&Nordics

Află mai mult

Jakub Borkowski conduce îndrumările Huawei în domeniul politicii industriei telecomunicațiilor mobile, precum și activitățile de dezvoltare a afacerilor în întreaga Europă. După ce și-a susținut doctoratul în Finlanda, unde și-a petrecut câțiva ani, Jakub a lucrat la proiecte de lansare și extindere a rețelelor celulare timp de peste 10 ani în diferite țări. Apoi, împreună cu Huawei, a lucrat în managementul prevânzărilor și livrărilor pentru proiecte mari de externalizare a serviciilor în Suedia și Marea Britanie. În ultimii șase ani, Jakub împreună cu echipa sa din cadrul Huawei a ajutat operatorii de telecomuinicații să își modernizeze rețelele pentru a se pregăti pentru 5G și, mai recent, pentru a duce 5G la stadiul comercial.