Tematica

Transformarea digitala prin telecomunicatii

Noi facem Romania digitala

In prima jumatate anului 2016, industria IT&C a avut cea mai mare crestere de volum dintre toate ramurile care participa la formarea PIB, devansand comertul. Cu un an inainte, sectorul IT&C a inregistrat unul dintre cele mai rapide ritmuri de crestere (13%) si si-a dublat aportul la PIB fata de anul anterior. Cu toate acestea, in mod paradoxal, gradul de informatizarea al IMM-urilor locale este unul redus, iar la capitolul competente digitale Romania ocupa inca ultimul loc in Europa.

Revolutia tehnologica in telecom

Peste trei ani vor exista mai multi oameni care vor avea smartphone-uri decat cei care vor beneficia de energie electrica sau apa curenta, numarul utilizatorilor mobili evoluand de două ori mai rapid decat populatia lumii. In fata saturarii rapide a pietelor, operatorii telecom se orienteaza spre noi modele de business extinzand constant acoperirea si calitatea serviciilor 4G, oferta de internet mobil, servicii Cloud dedicate zonei consumer si mediului business, aplicatii multimedia, produse si aplicatii IoT/M2M etc.


ZCOM Workshop

Concepte precum cloud, Internet of Things si IT ca serviciu schimba fundamental economia contemporana si industria tech. Comunicatiile raman insa constanta acestei evolutii si singura cale prin care tehnologia ajunge la consumatorii finali, atat in business cat si in viata privata.

Pe aceste considerente, am extins aria de acoperire a conferintei Ziua Comunicatiilor, ajunsa la editia 21, cu o serie de workshopuri pe: Cloud, IoT, Securitate si Infrastructura. Incercam astfel, sa aducem impreuna specialistii din IT si Comunicatii alaturi de audienta generala a evenimentului, pentru conturarea unui mesaj si a unei experiente comune. Consideram ca IT-ul nu poate ajunge la consumatori fara Comunicatii, iar Comunicatiile nu pot aduce valoare adaugata fara IT.

Cele patru workshopuri se integreaza firesc in tematica evenimentului "Telecomunicatiile si Transformarea Digitala" si o extind catre:

  • Internet of Things, Oportunitati de afaceri intr-o lume conectata. Vom vorbi despre M2M, tehnologii si protocoale LoraWAN, SigFox, LTE, proiecte concrete in utilitati, retail si industria auto.
  • Cybersecurity, Keep your business safe. Nimeni nu poate ignora riscurile, atunci cand la fiecare secunda apar trei noi amenintari informatice. Deschiderea workshopului va fi facuta de reprezentantii ANSSI si CERT RO.
  • Infrastructura, Upgrade your network and your DataCenter. IT-ul ca serviciu pune o mare presiune pe infrastructura. Care sunt insa cele mai eficiente solutii?
  • Cloud Computing, Totul se muta in nor. Rata de migrare in cloud este impresionanta, fie ca vorbim de cloud public, privat sau mai nou guvernamental.
ZCOM IoT Expo

Nu ratați ocazia unică de interacțiune, cu peste 800 despecialiști, prin intermediul zonei expozitionale din foaierul Grand Ballroom, JW Marriott. La editia 2017, peste 200 mp sunt disponibili pentru demonstratii practice si prezentari de tehnologie care sa completeze expunerile din cadrul conferintei. Expozitia devine astfel continuarea fireasca a celor patru sesiuni de workshop-uri (Securitate, IoT; Infrastructura si DataCenter, Cloud) si un punct real de atractie pe parcursul intregii zile.

In fiecare an, zona expozitionala se transforma un spatiu de networking, ideal pentru discuţii individuale cu reprezentanţii firmelor înscrise la eveniment si descoperirea unor noi oportunitați de colaborare. Mai mult zona de lobby, a conferintei, standurile permit planificarea unor intalniri de afaceri si expunerea unor avantaje competitive. Spatiul permite atat expunerea unor echipamente diverse, de la servere si portabile, la senzori si aparatura de laborator. Companiile de software si consultanta au la dispozitie display-uri generoase pentru rularea materialelor multimedia.