5G, drumul catre o lume super conectata

Tehnologiile emergente de astăzi, cum ar fi aplicațiile audio-video imersive, IoT și revoluția industrială 4.0, ne încurajează să ne gândim la o lume viitoare mult mai inteligentă și mai conectată. Tehnologia 5G oferă oportunități fără precedent industriei mobile. Se anticipează că viitorul apropiat va fi în cele din urmă martor la materializarea unor noi experiențe și aplicații cum ar fi mașinile fără șofer, chirurgie de la distanță, realitate virtuală (VR) și augmentată (AR), televiziune 8K și divertisment bazat pe VR.

În era „totul pe mobil”, rețelele mobile trebuie să îndeplinească cerințe mai diverse decât oricând. Aceste cerințe pot fi identificate din trei dimensiuni: numărul de conexiuni, latența și capacitatea de transfer. Aceste trei dimensiuni împreună vor aduce provocări fără precedent viitoarelor rețele mobile 5G: • Rata de vârf a datelor per utilizator: 10 Gbps, de 4 ori capacitatea rețelei actuale 4G. • Latența end-to-end: 1 ms, 1/50 comparativ cu cea mai bună latență a rețelei actuale 4G • Numărul de conexiuni: 1 milion pe kilometru pătrat, de 100 de ori mai mult comparativ cu rețeaua actuală 4G

În panelul furnizorilor de tehnologie de la Ziua Comunicațiilor 2018  Huawei va răspunde la câteva întrebări cheie precum: Ce este 5G? De ce avem nevoie de 5G? Ce putem face cu 5G?